Instagram - YourWaySK
Facebook - YourWaySK
Email - YourWaySK
Phone - YourWaySK
YouTube - YourWaySK

Відкриття А1 в Словаччині. Виготовлення форми А1 в Словаччині.

08.04.2024
YourWaySK
Форма А1 в Словаччині є важливим інструментом для приватних підприємців, які прагнуть здійснювати свою діяльність за кордоном. Особливо це стосується тих, хто має тимчасове проживання у Словаччині та бажає зберегти підприємницькі пільги і права в галузі соціального страхування. У цій статті ми розглянемо, які умови та документи потрібні для отримання форми A1 в Словаччині та як ця форма корисна для приватних підприємців.

Форма А1 в Словаччині – приватний підприємець

Якщо іноземна особа, яка має посвідку на тимчасове проживання в Словаччині з метою підприємництва, здійснює підприємницьку (трудову) діяльність в іншій країні-члені ЄС, то на неї поширюється законодавство про соціальне забезпечення цієї країни-члена ЄС, і, як слідство, зобов’язання платити соціальні внески в цій країні. У випадку, коли приватний підприємець (SZČO) бажає скористатися винятком, щоб, незважаючи на виконання праці в іншій державі-члені ЄС, на нього застосовувались словацькі правила в області соціального страхування, йому знадобиться форма A1 в Словаччині.

Необхідні Кроки для Відкриття A1 в Словаччині:

1. Написання Заяви на "Відправлення ПП (SZČO)" за Кордон:
Перший крок полягає у поданні заяви на відправлення приватного підприємця за кордон. Ця заява повинна бути адресована відповідним службам і містити інформацію про плановану діяльність підприємця за кордоном.

2. Представлення Копії Договору ПП (SZČO) з Іноземним Суб'єктом:
Другий крок передбачає надання фотокопії договору приватного підприємства з іноземним суб'єктом щодо тимчасового здійснення підприємницької діяльності в іншій країні-члені ЄС. Офіційний переклад договору не потрібен.

3. Заповнення Заяви про Переклад Документів, Написаних Іноземною Мовою:
Третій крок включає подання заяви на переклад документів, що написані іноземною мовою, на словацьку мову.

4. Представлення Підтвердження від Страхової Компанії:
Останній крок полягає у представленні підтвердження від страхової компанії про сплату страхових внесків.

Умови Виготовлення Форми A1 в Словаччині для Приватних Підприємців:

1. Мати Дозвіл в Словаччині на Здійснення Діяльності за Кордоном:
Підприємець повинен мати дозвіл в Словаччині на здійснення діяльності, яка буде тимчасово виконуватись за кордоном.

2. Виконання Основної Діяльності в Словаччині Протягом Двох Місяців до Виїзду за Кордон:
Також важливою умовою є не менше, ніж двомісячне виконання основної діяльності в Словаччині перед виїздом за кордон. Це підтверджується фактурами або трудовим договором.

Важливість Соціального Страхування для відкриття А1 в Словаччині:

Термін дії форми A1 в Словаччині обмежений і визначається соціальною страховою. Термін надання може становити максимум 24 місяці (дата зазначається у формі A1).
Приватний підприємець, який має форму A1, зобов'язаний письмово повідомити відповідне відділення Служби соціального страхування про всі важливі зміни, пов'язані з відправленням за кордон, у визначений строк.

Інші Можливості Відкриття A1 в Словаччині

Надалі варто зазначити, що форма A1 в Словаччині не обов'язково видається тільки для приватних підприємців. Її можуть отримати також особи з посвідкою на проживання з метою працевлаштування. Однак, у цьому випадку, умови та вимоги до отримання форми А1 в Словаччині можуть мати деякі відмінності, які варто врахувати при поданні заявки. Наша команда YourWaySK пропонує відкриття А1 для підприємців або працевлаштовних, з цінами наших послуг можете ознайомитись на сторінці Послуги.

Заключні Висновки
Отже, форма A1 в Словаччині є важливим документом для приватних підприємців у Словаччині, які планують здійснювати свою діяльність за кордоном. Вона дозволяє забезпечити правовий статус та соціальний захист в інших країнах-членах ЄС, зберігаючи пільги і права, що надаються в Словаччині. Проте, важливо враховувати всі умови та вимоги для отримання форми А1 в Словаччині, а також вчасно повідомляти відповідні органи про всі зміни та обставини, що виникають під час здійснення підприємницької діяльності за кордоном. Перейдіть на цю сторінку для відкриття ВНП в Словаччині.
© 2017 www.yourwayslovakia.com
Karpatské námestie 10A, 83106 Bratislava.
8:00-22:00
ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ДИПЛОМ -
ЗАПОРУКА УСПІШНОЇ КАР'ЄРИ!
Після закінчення Словацьких ВНЗ Ви отримуєте диплом європейського зразка, який визнається у всіх країнах світу